Черно море Порт Варна би Левски за Купата на Габрово

Спорт

13-10-2012, 22:05

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци спряха серията на сините от победи в контролите

Черно море Порт Варна победи Левски и спечели Купата на Община Габрово.

Двата отбора изиграха мач, който бе част от двудневен празник в града, а варненци спечелиха с 82-80. Така те прекъснаха серията на "сините" от седем поредни победи в контролите и възвърнаха самочувствието си след двете поражения на турнира в Стара Загора през миналата седмица.

Двубоят бе много равностоен, като имаше 10 изравнявания и 13 смени на водачеството. И двата тима имаха преднина в срещата по 17 минути, като единствено в последната част варненци натрупаха сериозен аванс в един момент. Преди това тимовете се смянаха да повеждат, като преднината на единия или другия бе 5-6 точки.

На почивката Левски бе напред с 42-39, а след третата част варненци имаха аванс при 58-53. В последната четвърт играчите на Черно море дръпнаха и с 11 точки, но Левски се върна в мача и намали. 15 секунди преди края разликата в полза на варнеци стана 3 точки, а левскарите върнаха един кош. След това при оставащи 7 секунди Лари Хол бе фаулиран и отбеляза един наказателен удар за 2 точки аванс за "моряците". В ответната атака левскарите не успяха и така победата и купата заминаха за Варна.

Петима от състава на победителите завършиха с двуцифрен точков актив, като най-резултатен бе Станислав Цонков с 15, а Васил Кьосев добави 14 точки.

За левскарите с 22 точки завърши Марко Маринович, а с 13 се отчете Павел Иванов.