Баронеса пое морските летища

Мисия Варна

12-10-2012, 19:22

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За 6 години "Фрапорт" вложи във Варна и Бургас общо 250 млн. лева

Мениджър с аристократична фамилия пое управлението на летищата във Варна и Бургас

Алета фон Масенбах е новият главен изпълнителен директор на фирмата-концесионер „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”.

"Фамилията ни е на над 800 години. Произхожда от Южна Германия и част от роднините ми сега живеят в Полша", разказа чаровната блондинка, но призна, че не е особено запалена по родословното дърво и семейната история, които били страст на баща й.
 
Алета фон Масенбах работи от 16 години във "Фрапорт" и се занимава предимно с международните проекти на компанията. Работила е в едно от най-успешните летища в света - в Лима, Перу, след това във Филипините и Южна Африка.

"Пускането в експлоатация на двата нови терминала - в Бургас и във Варна, за следващия летен сезон и рекламата на България като привлекателна туристическа дестинация, са основните задачи пред  „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт”, убедена е Алета фон Масенбах. Инвестицията в новите терминали се изчислява на 150 млн. лева. Капацитетът на варненския ще е 1.8 млн. пътници при 1.3 млн. тази година. Новият терминал е проектиран така, че да бъде лесно разширен, когато варненското летище достигне планирания капацитет. В момента се изграждат и още 6 инфраструктурни обекта, които ще осигурят най-модерните системи за климатизация, елзахранване, канализация, осветление, охрана на летището.

Досега, за 6-те години след началото на концесионния договор през ноември 2006-а година, "Фрапорт" е вложил във Варна и Бургас общо 250 млн. лева.

"За нас сезонът беше успешен. Въпреки че бяхме затворени в началото на годината заради реконструкцията на пистата и след фалита на "Малев", който правеше по 9 полета на седмица до Варна, успяхме да наваксаме за сметка на увеличените полети от и до Русия", обясни директорът на аеропорта Димитър Костадинов.