8 милиона за ремонт на зала Конгресна, ако искаме европейско по волейбол

Спорт

11-10-2012, 17:21

Снимка:

© Gong.bg, Добри Атанасов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Игралното поле в Спортна зала не отговаря на новите изисквания на международната федерация по волейбол

7-8 милиона лева ще струва ремонтът на зала "Конгресна", който е необходим, за да се покрият изискванията на Европейската федерация по волейбол.

Това коментира в интервю за Дарик Варна Симеон Варчев след посещението на президентите на европейската и българската федерации Андре Майер и инж. Данчо Лазаров в Двореца на културата и спорта във Варна. Поводът за визитата им е кандидатурата на България за домакинство на европейското първенство за мъже през 2015-а година. 

Игралното поле в залата в сегашния си вид не отговаря на новите изисквания на международната федерация по волейбол и гостите трябваше да се уверят, че необходимата реконструкцията на зала "Конгресна" ще бъде извършена.

"Предложихме им 2 варианта за реконструкция. Възприе се по-олекотеният, който е с 6000 седящи места. Необходим е много сериозен ремонт за целта. Амфитеатърът трябва да се съкрати в средната си част с около 2,80 м, а по краищата - с около 6 метра. Това ще струва 7-8 млн лева", съобщи Варчев. Той е убеден, че ако не се намеси държавата, ремонтът няма да се осъществи.