Скандално видео! Това Пазарджик ли е или Афганистан?

Новините

11-10-2012, 11:58

Снимка:

YouTube

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

ВИДЕО: Десетки брадати мъже и деца, облечени в бели талибански одежди, скандират „Бог е велик! Няма друг бог, освен Аллах” в Пазарджик

Скандален видеоклип бе качен вчера в мрежата за видеосподеляне YouTube, видя plovdiv.utre.bg.

Това Пазарджик ли е или Афганистан – е логичният въпрос, който повдига видеото от пазарджишкия ромски квартал „Изток” по време на мюсюлманския празник Байрям през август.

Десетки брадати мъже и деца, облечени в бели талибански одежди, скандират „Бог е велик! Няма друг бог, освен Аллах”.

„За 22 години политиците в България ни направиха на талибанска държава! Байрам в Пазарджик през 2012г. - циганската махала. Какво ли ни чака след още 22 години !?!“, пише в краткото описание под видеото, превърнало се само за ден в хит в YouTube.

Случайно или не месец след случилото се 13 български мюсюлмани, по голямата част от които духовни лица, се явиха пред съда в Пазарджик по обвинение в пропагандиране на „радикален” ислям.

Обвиняемите са имами, мюфтии и проповедници, заподозрени за участие в организацията „Ал Уафк ал ислам”, чието седалище е в Саудитска Арабия и която няма регистрация в България. Мрежата е действала в регионите на град Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Обвиняемите получиха мощна подкрепа, стотици ислямисти окупираха съда и дадоха да се разбере, че едва ли ще зачетат решението на магистратите. Картинката беше стряскаща – забрадени жени, възгласи „Алах е велик“, дори деца се включиха в акцията.

Вижте скандалното видео!