Левски пречупи моряците с помощта на съдията

Спорт

08-10-2012, 07:47

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците паднаха с 2:0 от сините в София

Юношите младша възраст на „Черно море“ допуснаха втора поредна загуба в Елитната група до 17г., отстъпвайки с 0-2 при гостуването си на „Левски“ в среща от 8-мия кръг.

Двубоя, който се игра на изкуствения терен на „Герена“ бе доста интересен и оспорван, с положения и пред двете врати, но неадекватните отсъждания от страна на главния арбитър, който е и син на шефа на Съдийската комисия – Никола Джугански, опорочиха мача. Разочарованието си от слабото съдийство изрази и делегата на срещата Пламен Михов, който е отговорник на националните отбори. В 15-ата мин. Кадир Кадир остана очи в очи с вратаря, като бе буквално подкосен от стража на „сините“. Вместо да свири дузпа и да изгони вратаря, главния съдия показа жълт картон за симулация на играча на „моряците“, което предизвика смях дори у футболистите на „Левски“.

Последваха няколко опасности и пред двете врати, като на два пъти гредата помогна на стража на „Черно море“  Атанас Найденов. В самия край на 1-ата част обаче „сините“ излязоха напред в резултата. Още в самото начало на 2-то полувреме голова атака на „моряците“ бе спряна заради засада, а малко след това Илия Капитанов се откъсваше само срещу вратаря, но бе фаулиран, а вместо нарушение, съдията свири тъч.

Варненци не се отказаха в търсенето на изравнителен гол и се хвърлиха в предни позиции, но така и не намериха верния път към вратата на съперника. 5 минути преди края играещия в мъжкия отбор на „Левски“ Антонио Вутов оформи и крайния резултат. След двубоя наставника на „Черно море“ Иван Николов заяви пред клубния сайт, че съдията е повлиял на крайния резултат, а с оглед на показаното, неговите възпитаници не са заслужавали да си тръгнат победени от столицата. Те ща имат възможността да се реваншират за загубата следващата събота, когато от 14.00 посрещат друг от силните отбори в първенството „Литекс“.

Съставът на Черно море: Атанас Найденов, Венченцо Йорданов, Кристиян Николов, Никола Николов, Преслав Дошков, Александър Йовчев (60‘ Кристиян Керчев), Мартин Костадинов, Александър Попов, Кристиян Пешков, Кадир Кадир (50‘ Антон Славков – 70‘ Илия Иванов), Иван Илиев (65‘Илия Капитанов) Ст. треньор: Иван Николов