Антимафиоти в националния за черното тото

Спорт

05-10-2012, 08:40

Снимка:

Архив

Автор:

в. "Стандарт"

Всичко от Автора

Боби Михайлов и известни босове също минали през службата

Националният отбор се следи под лупа от ГДБОП.

Това стана ясно вчера, когато в централата на службата се появи Христо Стоичков, пише "Стандарт". "Има неща там, които притесняват", обяви шефът на антимафиотите главен комисар Станимир Флоров, но отказа да влезе в подробности.
Иначе Камата даде обяснения за победата на "Литекс" с 5:0 над "Калиакра". Вместо в 16,00 той се появи там още в 15,15 минути, придружаван от помощника си Петко Петков и капитана на "оранжевите" Небойша Йеленкович. "Спокойно, не съм с белезници", обяви с усмивка Ицо на фотографите.

Триото престоя при антимафиотите около два часа. След това Христо Стоичков и шефът на службата главен комисар Станимир Флоров дадоха обща пресконференция. "Стоичков, "Литекс" и "Калиакра" са чисти", бяха първите думи на Флоров. "Имахме сигнал и писмо от прокуратурата, с което ни бе възложено да извикаме и двете страни. Според нас това е нормален резултат след тези разговори и с оглед на разликата между двата отбора", обяви шефът на ГДБОП.

"Не сме спирали да се занимаваме с черно тото, но за съжаление трудно се доказва манипулиран мач. Без хората, които са вътре в нещата, нищо не може да се направи. Вижте, ние не работим само по конкретни срещи, а по лицата, които се занимават с нелегална и незаконна дейност. Едно са срещите, но хората, които стоят зад тях, са едни и същи. Проблемът е сериозен, защото се печелят сериозни пари", каза още главният комисар. "Хубаво е, че хора като г-н Стоичков, от БФС и шефове на клубове се отзовават. Позицията им трябва да е точно такава. Когато има нещо или се съмняват, да го споделят с нас. Така ще си свършим работата", продължи Флоров. Той разкри, че през ГДБОП вече е минал и Борислав Михайлов. Шефът на БФС давал обяснения за националния отбор. "Искахме и информация преди самите срещи. Например кой ще бъде съдия. Как е избран, защо и къде. Има и повтаряемост в нарядите. Идвали са и други много известни хора. Но няма да уточня кои са те", завърши шефът на ГДБОП.

"Спокоен съм и чист. Имало информация от БФС за нашия мач, във вас, медиите, заложна къща и УЕФА. Съмнение за нашия мач. Споменава се моето име, значи и аз съм бил замесен. Длъжен бях да защитя името си. Обадиха ми се много хора от Испания, Америка, Германия. Сега искам да го изчистите", обяви в типичния си стил Камата. Той бе категоричен, че ще продължи да рови докрай в проблема. "Ще бъда още по-остър. Не мога да разкрия какво съм казал и написал, но мнението ми съм го казал отдавна", допълни Ицо. "Не ме притеснява, че тази среща стана точно преди мача с "Левски". Аз я насрочих за тази дата. Миналата седмица нямах време, бях и в чужбина", разкри Камата и след като в свой стил нахока няколко журналисти, отсече: "Аз ще бъда най-щастлив, ако се стигне до разкрития и арести. Вярвам, че хората тук, специалистите, ще си свършат работата."