България кандидат за домакин на Световно и Евро лига по плажен футбол

Спорт

04-10-2012, 11:36

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На последните световни квалификации, които се проведоха в Москва, България изгради имидж на страна със силен плажен футбол

България се е кандидатирала за домакин на Финал за Евро лига през 2014 г.

Освен това федерацията по плажен футбол желае да получи и домакинство за Световното първенство през 2015 година.

 „Щастлив съм от това, че хората които се занимават с плажен футбол в България, са направили крачка напред с кандидатурата си за участие в две от най-големите събития в плажния футбол. Дано да имаме щастието да се сбъдне поне едно от двете. Това би дало огромен тласък напред за този атрактивен спорт“, коментира за ВарнаУтре.бг националният селекционер в плажния футбол Симеон Христов.

На последните световни квалификации, които се проведоха в Москва, България изгради имидж на страна със силен плажен футбол. Българите паднаха с 2:4 от Италия, като демонстрираха страхотна игра в срещата си с именития си съперник.

България ще се конкурира за домакинство на Световното, заедно с държави като Еквадор, Сенегал, Португалия, Унгария, Швейцария, Франция, Русия, Ел Салвадор, Бразилия и Иран. Както е известно, босът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е председател на комитета на УЕФА именно за плажен футбол и футзал.