Надежда Нейнски: Решението на ГЕРБ за АЕЦ "Белене" се преобърна на 360°

Новините

02-10-2012, 07:23

Автор:

"Труд"

Всичко от Автора

Магистралите са нещо хубаво, но ключово за развитието на една държава като нас е инвестирането в иновациите

Позицията на правителството по отношение на АЕЦ "Белене" се преобърна на 360 градуса. "Има нещо сбъркано в цялата работа",

заяви евродепутатът от Синята коалиция Надежда Нейнски.

Преди няколко месеца ГЕРБ бяха с категорична позиция проектът да бъде спрян, допълни тя.

"Ходих на европейски семинар, където беше подчертано, че магистралите са нещо хубаво, но ключово за развитието на една държава като нас е инвестирането в иновациите. Това може да даде възможност да бъдат наваксани изостаналите реформи. Трябва да бъдат създадени условия за развитие на малкия и среден бизнес, които са гръбнакът на икономиката. У нас те изнемогват заради влошения икономически климат. Създаването на условия за развитието му, от което следват нови работни места, може да доведе до реално увеличаване на доходите", коментира евродепутатът от Синята коалиция.

"От гледна точка на бизнеса, магистралите са инвестиция в инфраструктура, каквато България няма. Оттук може да дойде ръстът в икономиката", каза евродепутатът от ГЕРБ Владимир Уручев. Тоя заяви, че увеличението на доходите от 2013 година не е предизборна акция на ГЕРБ.

Уручев посочи, че за самия него е неочаквано американски инвеститор да прояви интерес към руското оборудване на АЕЦ "Белене".

 

Той призна, че не знае много за евентуалното рестартиране на проекта.