26-годишен скочи от Аспарухов мост, водолази го издирват

Мисия Варна

01-10-2012, 13:32

Снимка:

ВарнаУтре.бг

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Момчето било с приятелката си, която отишла да го чака под моста, но той не излязъл

26-годишен мъж политна от Аспаруховия мост в неделя рано сутринта.

Не се касае за самоубийство, категорична бе майката на момчето. Младежът решил да скочи заради адреналина. Към 4 часа сутринта, заедно с приятелката си, той се хвърля от моста. Уговорката с момичето е била да го чака под Аспаруховия мост. Той обаче се хвърля още преди приятелката му да стигне с колата до пътя. "Когато стигнахме него го нямаше. Никой не изплува", разказва момичето.

Два екипа с водолази го търсят вече втори ден. Спасителната акция е стартирала още от 5 часа, само час след инцидента. Водолазите са ги търсили до тъмно вчера, а днес от рано са продължили издирването. Спасителният екип се състои от 4 души, които се сменят по двама и търсят без почивка. Дават ни надежда, че ще го продължат докато го намерят, казва през сълзи майката. Тя не губи вяра и се надява някой да го е намерил и да му е помогнал. Майката описва сина си като спокоен млад човек, който не употребява алкохол и наркотици. По думите й във фаталния ден той не е пил алкохол. "Много обича да плува, още от дете, поема рискове. Харесва да скача и това го е дръпнало. Когато е бил горе на моста казал на приятелката си, че височината не е голяма. Не се занимава професионално с плуване, но може", продължи с разказа си разтревожената майка.

Вчера на мястото на инцидента са били и служители от Гранична полиция, за да проведат разпити. Вече втори ден родителите на момчето, брат му и приятелката му чакат на пътя под моста. Все още имат надежда, че водолазите ще го изкарат. Родителите на момчето са от Смолян. От май тази година той идва да живее във Варна. Завършил образование и си намерил работа. "Водолазите тръсят и по двата бряга. Рибарите също се предупредени. Дано да намерят момчето ни", казва бащата.

Шефът на Пожарната комисар Тихомир Тотев потвърди за инцидента пред ВарнаУтре.бг. Мъжът не е открит повече от 24 часа. В момента водолазна група издирва тялото в канала море-езеро под моста.