Черно море Порт Варна удари румънци в контрола

Спорт

25-09-2012, 22:08

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Варненци надиграха Констанца, утре двата тима се срещат отново

Отборът на Черно море Порт Варна постигна втори успех в контролните си мачове.

След като миналата седмица си размениха по една победа със Спартак Плевен, днес варненци надиграха румънския Фарул Констанца с резултат 89-67. Утре от 11.00 часа двата тима ще изиграят нова среща отново в морската ни столица.

 Първата част на мача протече равностойно и дори гостите от Румъния имаха аванс от една точка след края й. Това обаче бе за кратко, тъй като общото време в мача, в което гостите бяха напред бе едва 40 секунди и то след общо седем смени на водачеството. От втората част нататък нещата си дойдоха на мястото и варненци почнаха да трупат преднина. Те завършиха силно преди почивката и след 20 минути водеха с 49-34.

След паузата тимът контролираше двубоя и дори разликата стигна до 30 точки. В крайна сметка Черно море не срещна трудности до края и спечели категорична победа.

С по 15 точки за успеха на домакините се отчетоха Васил Кьосев и Милчо Борисов. Станислав Цонков също бе на ниво с 14 точки и 7 борби, а в повторния си дебют за варненци Асен Великов се отчете с 5 точки, 4 борби и по 3 асистенции и откраднати топки. В мача участие не взе центърът на тима Александър Боич, който изпитва болки в кръста.