Черно море иска намаляване на наказанието на Миро Манолов от 5 на 2 срещи

Спорт

25-09-2012, 15:26

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според варненския клуб решението на Дисциплинарната комисия е тенденциозно

Отборът на Черно море пусна жалба срещу решението на Дисциплинарната комисия към БФС да накаже нападателя на Черно море Миро Манолов. 

Наказанието предвижда лишаване от състезателни права за 5 мача и парична санкция в размер на 3000 лева. Според варненци решението на дисциплинарния орган е тенденциозно и завишено, и то не за първи път. "На записа от видеокамерата се вижда ясно, че Миро Манолов играе с топката, след което се опитва да прескочи Цветковски, но удря стражът на Монтана с коляно в главата. В действията на Миро няма умисъл и наказанието на футболиста е пресилено", пише в писмото до БФС.

В жалбата моряците припомнят за друго наказание към футболист на Черно море, което също пресилено. През миналия сезон Росен Колев получи червен картон, след края на срещата с Локо (Сф), за реплика към съдията. За него Колев бе наказан с лишаване от състезателни права за 3 срещи и глоба в размер на 5000 лв. След като от Черно море пуснаха жалба, наказанието тогава падна на една среща.

През март 2010 г. в мач на Черно море и Локо (Пд) на Тича, при висока топка футболистът на гостите Йошев удари със задната част на главата си Георги Илиев в брадата, след което той припадна и бе откаран с линейка в болницата. В следствие на удара, Жоро бе със счупена челюст и отсъства от терена за 6 месеца. "Тогава футболистът на пловдивчани не получи дори жълт картон, защото съдията бе преценил, че в действията на играча няма умисъл. При положението на Цветковски и Миро Минолов също се вижда, че няма умисъл от страна на играча на Черно море, но той получи червен картон и сурово наказание", пише още в жалбата на варненци.

От Черно море искат намаляване на наказанието от 5 на 2 срещи.