Спортна зала става мол с фитнес на открито

Мисия Варна

21-09-2012, 15:49

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според плановете от страна на Морското училище на територия от 7 декара ще бъде изграден подземен паркинг с около 130 места

Дворецът на културата и спорта ще става мол с открита фитнес площадка. 

Среща между шефа на Спортна зала Симеон Варчев и управителя на европейска програма "Джесика" за България Мартин Заимов се е провела вчера, на която са били обсъдени възможностите за модернизация на съоръжението. 

Коментираният проект обхваща три направления. Според плановете от страна на Морското училище на територия от 7 декара ще бъде изграден подземен паркинг с около 130 места, а на съществуващата територия се предвижда изграждане на многофункционална спортна площадка, която да задоволи спортните потребности на варненци. За първи път в града се предвижда изграждане на фитнес на открито.

Замислено е и изграждане на подземен паркинг под сега съществуващия пред ДКС. Новите паркоместа ще облекчат не само посетителите в Двореца, но и живеещите в близост до него, както и посетителите на Морската градина.

Предвижда се и модернизиране на съществуващия търговски център, който по нищо да не отстъпва на моловете в града. След като са се запознали с представения проект, от "Джесика" са проявили интерес към него.