Съветниците намалиха заплатите си. Един от тях: Унизително е!

Мисия Варна

19-09-2012, 18:46

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Днес на сесия градските избраници безропотно гласуваха да получават с 60% по-ниски от досегашните

Срещу месечно възнаграждение от 180 лева ще работят от следващия месец общинските съветници.

Намалението на заплатите им идва заради промяна в Закона за местното самоуправление и местната адмнистрация която гласи, че представителите на местния парламент не могат да получават повече от 30 на 100 от средната брутна работна заплата в общинската администрация. Днес на сесия градските избраници безропотно гласуваха новите си заплати, които са поне с 60% по-ниски от досегашните.

За последното тримесечие средната заплата в общината е била около 600 лева, 30% от които са приблизително 180 лева. Досега съветниците получаваха до 70% от средното месечно възнаграждение в администрацията или малко под 500 лв.
"Против" новите заплати гласува единствено съветникът от група "Център" Ради Радев. Той обяви решението за унизително, тъй като сумата не покривала дори разходите за бензин, които съветниците правели в работа "на полза роду". "По-добре да не взимаме никакви пари, отколкото тази унизителна сума. Не може чистачката в общината да получава 3 пъти повече от съветниците", заяви Радев, обяснявайки отрицателния си вот. Той обяви, че ще дарява смешната сума.