Избират нов председател на Сдружението на писателите

Мисия Варна

14-09-2012, 14:45

Снимка:

e-burgas

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Започва новият творчески сезон

Общо отчетно-изборно събрание на Сдружението на писателите ще се проведе на 19-ти октомври.

Сегашният председател Ванилин Гавраилов си е направил отвод при номинацията в проекта за нов управителен съвет през следващия мандат. Предложението за ново лице на Сдружението е за литературния критик Ангел Дюлгеров, а за седемчленния състав на управителния съвет са номинирани още млади творци.

На своето събрание членовете на Сдружението ще изберат нов устав, контролен съвет и етична комисия, като преразгледат и членството на някои творци, неплащали повече от година членски внос, както и по други причини.

Започва и новият творчески сезон. Първата творческа проява ще бъде на 21-ви септември. От 18 часа в залата на на ул.”Крали Марко” 11 поетесата Екатерина Митева ще представи новия си поетичен сборник "Кет”. Отново там и в същия час на 28-ми септември поетесата Станка Бонева ще срещне присъстващите с новата си книга "Засей ми море", съобщиха организаторите.

Очаква се през октомври да бъде "закована" и датата на Литературен форум "Атанас Липчев" в гр.Бяла, Варненско. Тогава ще станат известни и резултатите от Националния поетичен конкурс "Паметта на водата", организиран от Община Бяла и Сдружението на писателите – Варна.