ТУ РОК ФЕСТ: Да разцепим Мрака!

Мисия Варна

11-09-2012, 12:52

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Невероятно, но факт! Рок фестивал във Варна

Рок фест слага точка на тържествата по случай половинвековния юбилей на Техническия университет.

Амбициозната задача да дадат на Варна това, за което винаги сме завиждали на Бургас и Каварна, са си поставили ректорът проф. Овид Фархи и организационния комитет за 50-годишнината.

„Край на скуката! Точка на безвремието! Не на вакуума! Сбогом на летаргията! Колко години вече знайни и незнайни варненски рокаджии недоволно клатят глава и завистливо цъкат с език на път за поредния рок фест в Каварна и Бургас? Колко призива за подобен музикален празник написахте и прочетохте напоследък? Колко пъти погребахте мечтата си за рок фестивал във Варна? До днес!“, гласи обръщението на специалната страница във Фейсбук, посветена на събитието. facebook.com/TUmusicFEST

Именно тук, в социалната мрежа, ще протича кастингът за първата част на фестивала, когато на сцената в двора на Техническия университет ще излязат варненски групи. За целта кандидат-участниците трябва да предоставят 2 парчета (по възможност поне едното – авторско) демо - звук или видео, групови снимки, инфо за групата. Всички демота ще бъдат публикувани на сайта на фестивала.

Крайният срок за заявяване на участие е 15 септември. Финалистите, бъдещите звезди, ще станат ясни на 17-ти т.е ще имат точно 20 дни да подготвят своята част в разцепването.

„ТУ РОК ФЕСТ“ е името на музикалния празник, който ще започне в 17 часа на 6 октомври 2012 г. Във втората част на сцената излизат „ветераните“ от “Minddread” и проектът на домакините “Студена спойка” (Cold Solder Project).

Финалният един час е за специалните гости от Б.Т.Р.

Модератор на кастинга и водещ на фестивала ще е самият Данчо Караджов от група "Сигнал". Светлинно шоу, фойерверки и още куп екстри ще има в нощта на рока в ТУ-Варна.

Идеята на организаторите от Техническия университет е рок фестът още догодина да се превърне в традиция за Варна.