Математическата гимназия и "Захари Стоянов" с протокол за помирение

Мисия Варна

11-09-2012, 08:56

Снимка:

Архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Очаква се да бъде подписан споразумителен протокол между директорите на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон"и Основно училище „Захари Стоянов"

В 10 часа в Регионалния инспекторат по образование започва съвещание на училищните директори от областта с ръководството на Инспектората,

пише Дарик. Ще бъдат обсъждани работни въпроси, касаещи новата учебна година.

Очаква се да бъде подписан споразумителен протокол между директорите на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон"и Основно училище „Захари Стоянов".Вчера са били водени разговори с двамата директори. Те са изразили готовност да подпишат споразумението, разкри началникът на Регионалния инспекторат по образование Йорданка Атанасова. Подписването на документа е задължително условие за стартиране на учебната година в сградата в кв."Чайка", която двете школа делят от години.

Враждата за управлението на общия сграден фонд между основното училище и гимназията е дългогодишна, но ескалира в последните месеци. С решение на Общинския съвет класните стаи бяха разпределени според възможностите на общината и потребностите на двете училища. Решението не удовлетворява и двете страни, защото стаите в сградата не са достатъчно. Възпитаниците на „Захари Стоянов" са 800, а тези на МГ - 1200.

На този етап няма никаква възможност някое от двете школа да бъде преместено в друга сграда. Поне за започващата учебна година няма нито правна, нито практическа възможност за това, коментира неотдавна Коста Базитов, зам.-кмет по въпросите на образованието.