Спартак спечели турнира Христо Тошков

Спорт

02-09-2012, 16:45

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Голмайстор на турнира стана Надежда Белчева от тима на варненки

Женският тим на Спартак (Варна) спечели осмия турнир по футбол в памет на „Христо Тошков”.

Надпреварата се проведе на изкуствения терен на НСБ Спортпалас и приключи днес. Спартаклийки победиха последователно ФК Бургус лейдис клуб –Бургас и Екомет съответно с 8:0 и 2:0, а на финала удариха ЛП Супер спорт – София с 2:1, след като отстъпваха с в резултата с 0:1. Така на второ място е ЛП Супер спорт – София, а на трето ФК Бургус лейдис клуб –Бургас.

Кристиана Генчева-началник отдел „Спорт” при Община Варна и Георги Арнаудов от отдел „Спорт” връчиха наградите на призьорите. За най-добър вратар бе определена Катрин Златева /ФК Суперспорт/.

Най-добър защитник-Маория Павлова /Екомет/. Най-полезен състезател на турнира е Тея Пенкова /Бургус/, а голмайстор на надпреварата стана Надежда Белчева от Спартак/Вн/.

Получи се един футболен празник. Радваме се, че спечелихме този турнир, който освен всичко друго бе и една добра проверка преди старта на първенството. Не може да се каже, че сме супер подготвени, но можем да започне шампионата със самочувствие“, каза за ВарнаУтре.бг треньорът на Спартак Елена Пеева.

Футболистите от мъжкия тим на соколите, които са на лагер в Спортпалас, са наблюдавали днешната среща на варненки, което е допринесло допълнителен стимул в дамите за успех на финала.