Войни в ефира за Господарите

Новините

02-09-2012, 08:38

Снимка:

elit-torrent.com

Автор:

Стандарт

Всичко от Автора

bTV хвърли бомбата в съботния ден, че е взела оригинала на формата Striscia la Notizia

Господари на ефира" разпалиха нова тв война.  

bTV хвърли бомбата в съботния ден, че е взела оригинала на формата Striscia la Notizia. Шоуто ще се завърти този сезон в ефира на телевизията. Българската версия на италианското предаване ще носи името "Господарите". Така bTV хвърля ръкавицата на основния си конкурент Нова тв, която приюти шоуто на продуцента Джуди Халваджиян "Господари на ефира" след развода на арменеца с bTV. Както вече стана ясно, любимците на публиката Димитър Рачков и Зуека ще се завърнат в ефира на Нова тв на 10 септември. Тяхното предаване ще е с нови адреналинки, освежен декор, още репортери и рубрики. 
bTV пък тепърва ще избира водещи и екип за своето "Господарите". Танцуващите момичета няма да се казват адреналинки. Не е ясно кога ще е премиерата на новите зевзеци. Но почти сигурно е, че зрителите ще гледат предаването във времето между новините и "Шоуто на Слави". bTV са поверили българския формат на италианското Striscia la Notizia на Мирослав Янев. Шефовете в bTV не бързат да обявят подробности за предаването, което ще събира медийни гафове в техния ефир. Причината е, че програмата им е почти подредена. Те очакват да заковат отново зрителите пред малкия екран с новите сезони на "Седем часа разлика" и "Столичани в повече". Освен това пускат изцяло новия си проект "Къде е Маги", който усилено се рекламира в момента. 
В лежерния съботен летен ден обаче двете телевизии си размениха обвинения. Първо бе обявено, че собственикът на bTV Media Group - Central European Media Enterprises (CME)  е придобил ексклузивни права върху италианския формат Striscia la Notizia за няколко държави, между които и България, за период от 3 години. Така от телевизията се похвалиха, че ще правят оригинала на хитовото развлекателно шоу. От bTV Media Group обвиниха Нова тв, че подвеждат зрителите, като гръмко афишират десетия сезон на "Господари на ефира". "Рекламните послания на Нова тв са подвеждащи за аудиторията и създават опасения за възможно неправомерно използване на елементи от италианския формат в шоуто по Нова тв", коментира Анна Горанова, директор "Правен отдел" в bTV Media Group. За да си защити правата върху формата, телевизията е била длъжна да излъчи епизод, преди да стартира на конкурентното шоу по Нова тв. Затова и в нощта срещу събота в ефира на bTV Comedy се завъртя 30-минутна лента "Господарите" с неизвестни лица. Тази стъпка беше предприета единствено с цел защита на правата на bTV Media Group, вследствие на което епизодът е без претенции за покриване на художествени стандарти, обясниха от телевизията.
Сагата отприщи светкавичен отговор от страна на Нова тв. Още на 17 юни обявихме, че завръщането на "Господари на ефира" по Нова няма да бъде по лиценз на италианското Striscia La Notizia, отговориха от другата медия. От Нова тв напомнят, че марката "Господари на ефира" от самото раждане на предаването у нас е валидно регистрирана на името на продуцента - Global Vision на Джуди и Магърдич Халваджиян. 
Кога двете шоута ще влязат в челен сблъсък за вниманието на зрителите предстои да видим.