Строител се прави на Бойко

Новините

02-09-2012, 08:16

Снимка:

АРХИВ

Автор:

Стандарт

Всичко от Автора

Предприемачът Ангел Кочев бе спипан със син буркан в автомобила си 

Строител реши да се прави на премиера Бойко Борисов.

Предприемачът Ангел Кочев бе спипан със син буркан в автомобила си вчера. Той шофирал тъмносин "Опел Вектра", когато патрул от столичната дирекция го спрял. При проверката се оказало, че Кочев няма право да се движи с полицейския атрибут, който използват само първите мъже в държавата. Въпреки това Кочев се държал грубо и дълго време отказвал да предаде лампата. След разпра с униформените автомобилът му бил откаран в гаража на столичната полиция за проверка. По-късно синият буркан бил свален, а колата му освободена. 
Ангел Кочев е управител на строителната фирма на МВР "Проинвекс". Според публикации в медиите фирмата е завлякла с най-малко 7 милиона лева 339 семейства на бивши и действащи полицаи. Те  внасяли в нея пари за жилища и чакали да получат ключове за тях от 1990 г. насам. 
Според справка в регистрите "Проинвекс" е проверявана многократно заради сигнали за нередности. В началото на мандата на ГЕРБ МВР шефът Цветан Цветанов декларира намерение да реши казуса в полза на служителите на реда, останали без домове. 
Вчера от вътрешното министерство отказаха официален коментар по случая. "Инцидентът се разследва", съобщиха само от столичната полиция.