Съдебни изпълнители менте рекетират длъжници

Новините

30-08-2012, 06:00

Снимка:

Архив

Автор:

"Монитор"

Всичко от Автора

Най-много сигнали има в София, Хасково, Варна и Шумен

Фалшиви частни съдебни изпълнители тормозят длъжници в цялата страна, тенденцията зачести и придоби застрашителни размери, съобщиха от Камарата на частните съдебни изпълнители,

цитирани от "Монитор". Жертви на терора са хора, които наистина имат неплатени сметки, но са подложени на унижение и заплахи.„Проблемът се наблюдава от година и половина и става все по-тревожен. Десетки хора звънят в Камарата и описват по един и същи начин методите на измама. Те получават телефонни обаждания от хора, които се представят за частни съдебни изпълнители или за техни служители. Тези мними частни съдебни изпълнители посочват несъществуващи регистрационни номера, имена и адреси на кантори, а всъщност са работници във фирми за събиране на задълженията.

Най-много сигнали в Камарата идвали от София, Хасково, Варна и Шумен. Някои от пострадалите от рекета се оплаквали, че ги тормозят за неплатени дългове от 10,15 или 20 лв. Задълженията им били към ВиК, Топлофикация, електроразпределителните компании или мобилните оператори.