Първи стъпки във футбола в Trinity Park

Спорт

23-08-2012, 15:43

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

ДФК „Делфините“ води подготвителна група в най-новия спортен комплекс в морската столица, като в нея тренират над 30 деца

Над 30 деца се готвят през уикенда в новия спортен комплекс Trinity Park, който се намира зад спирка Акациите. Малчуганите, които са на възраст от 6 до 9 години, са част от детския футболен клуб „Делфините“, а тренировъчният процес се води от младия и амбициозен треньор Марти Иванов. Марти е юноша на "Черно море", където играе до 19-годишната си възраст, а негов треньор бе легендата на моряците Тодор Марев. Той тренира невръстните футболисти по специална методика, която е съобразена с тяхната възраст. От ДФК „Делфините“ са избрали една част от трениращите деца в школата да се готвят именно в Trinity Park, тъй като комплексът предлага всички необходими условия за един отличен тренировъчен процес. Младите таланти от школата имат възможността да играят върху 5-сантиметрова изкуствена трева от последно поколение, като под настилката има специална 5-сантиметрова гумена подложка, която омекотява и предава максимално усещане на естествения килим. Гранулите, които са разпръснати по тревното покритие, са преработени и екологично чисти.

"Комплексът е перфектен за нашата дейност. Едно от най-важните неща е, че не ни се налага да се съобразяваме с метеорологичните условия. Теренът е идеален за тренировъчен процес“, каза Марти Иванов, който поясни, че интересът нараства и не е изключено съвсем скоро да се направи втора група.  ДФК "Делфините" е подготвителна школа, като целта ни е да запознаем децата с играта футбол от най-ранна детска възраст. В школата има дори 3-годишни футболисти, ние ги подготвяме за двата големи клуба във Варна - Черно море и Спартак“, каза още младият треньор, който се занимава с деца от една година.

 Почти всеки месец от ДФК „Делфините“ организират вътрешни турнири между своите подготвителни групи, които се очакват с нетърпение от децата. На тях се вижда и работата на всяка група, като до този момент тази, която тренира в Trinity Park, е една от първите в школата. "В заниманията се стараем детето да усети тръпката и удоволствието от играта, за да идва с желание на тренировки. За децата е важно да спортуват и да се забавляват, за да имат тръпка към спорта. Правим и много щафетни игри, които са приемани с голям интерес от малчуганите. На тази възраст не може невръстните деца да ги подлагаш на някакви сериозни натоварвания, затова наблягаме на упражнения за техника и координация и за правилно нанасяне на удар. Децата са много ентусиазирани и идват с желание на тренировките“, обясни треньорът им Марти Иванов.

Тренировките се водят по осем пъти месечно, а едно занимание е 1 час всяка събота и неделя. Таксата е 30 лв.