Близки на моряците от "Св. Николай" отиват при премиера с благодарности

Мисия Варна

21-08-2012, 14:54

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Роднини на задържаните очакват яснота за случващото се в Испания и добри новини от Борисов 

Своите благодарности към премиера изразиха близки на задържаните в Испания български моряци от заловения с 3 тона кокаин кораб „Св. Николай“.

Утре те ще ги поднесат лично на Бойко Борисов след заседанието на Министерския съвет. Срещата е уредена от областния управител Данчо Симеонов, който днес се срещна с близки на моряците. Той е осигурил и два микробуса за пътуването до столицата.

Премиерът е приел веднага поканата за срещата, която му беше отправена преди ден. Близките и роднините се надяват на добри новини от Борисов и на яснота за това какво се случва със задържаните в Испания. Благодарностите към премиера са, че веднага е приел поканата за срещата. Иначе близките на моряците призоваха медиите да не им бъдат задавани повече въпроси относно това какво знаят по случая и да не бъдат разпитвани за арестуваните моряци.

„Разграничаваме се да коментираме работата на институциите, както и това, което сме научили от близките си. Ние не сме страна в този процес. Искаме темата да бъде поставена на друга плоскост. Искаме да изразим гражданска позиция и да бъдем чути като граждани на България. Нямаме право да не сме съпричастни“, заяви Виолета Якова, която има близък сред задържаните моряци.