Лисичета крадат обувки на депутати в Евксиноград

Мисия Варна

20-08-2012, 06:01

Снимка:

sibir.bg

Автор:

Стандарт

Всичко от Автора

Премиерът Бойко Борисов забранил да се убиват лисичетата, дават ги на Зоокъта във Варна

Лисичета шетат в правителствената резиденция Евксиноград и правят големи поразии, докато министри и депутати си почиват, оплака се ВИП летовник от настоящата смяна.

Четириногите бандити отмъквали посред бял ден обувки и маратонки на почиващите. Човек от охраната попаднал на леговището им в уникалния природен парк. Там намерил бебешката обувка на детето на депутат от опозицията и модерен чехъл на негова колежка от парламента.
Предполага се, че поне 3-4 лисичета кръстосват базата на властта и правят всеки ден поразии в бунгалата и вилите край морето. Отначало плажуващите ги взели за атракция, но положението започнало да става опасно, особено за хлапетата на властимащите.

Премиерът Бойко Борисов, който също разпуска в Евксиноград, забранил да се убиват лисичетата, въпреки че отстрелът им като вреден дивеч е разрешен по закон. Той разпоредил на земеделския министър Мирослав Найденов да се справи с тях, като ги отведе в гората по-далеч или в зоопарк.

"Има няколко лисици, ще ги изловим и ще ги предадем на варненския зоопарк", потвърди министър Найденов. Той се свързал с фирмата, която хваща бездомните кучета по улиците на морската столица. Палавите лисичета ще бъдат упоени със стрелички и после откарани.