Контра: Варненци настояват за още легнали полицаи

Мисия Варна

16-08-2012, 15:41

Снимка:

© АРХИВ ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Шофьорите роптаели само по форуми и социални мрежи, но не сигнализирали официално, защо ограничителите на скоростта пречат

Няма нито една жалба срещу новите ограничители на скоростта от типа „легнал полицай“ в район „Приморски“.

Такива бяха монтирани на критични места по варненските улици и булеварди наскоро. В кметството обаче са подадени множество сигнали и молби от граждани, които посочват нови опасни пътни участъци и настояват да бъдат поставени още легнали полицаи, съобщи кметът на района Петя Проданова. По нейните думи, близки на пострадали и въобще хора, които се безпокоят за сигурността на пешеходците, посочват много точно и ясно кои са невралгичните места.

В същото време по форуми и социални мрежи се вихрело недоволство на шофьори, които роптаят срещу легналите полицаи. Нито един водач на автомобил обаче не е сигнализирал официално кметството, защо и как даден ограничител на скоростта затруднява движението или създава предпоставки за някаква опасност.

На територията на район „Приморски“ има общо 52 легнали полицаи. 9 от тях са от новите. Кметството е предложило такива ограничители да бъдат поставени на 10 места, но едно от тях е останало неизпълнено – Виница, преди отклонението за вилната зона. Сред одобрените предложения е надлезът на ул. „Мир“. Освен заради жалби от граждани, мястото е било избрано, защото там се провеждали скоростни гонки с коли и мотори, разясни още Проданова.

Легнали полицаи са монтирани на ул. "Ян Палах" (срещу ул. "Роза" и срещу стадион Спартак), защото пресичането там било изключително трудно и опасно. Три ограничителя на скоростта са поставени на различни места по ул. „Хр. Смирненски“. Легнал полицай вече има и на автобусната спирка на №13 на ул. „Мир“, където станаха два инцидента с пешеходци.

В район „Младост“ също има молби за поставяне на още нови легнали полицаи на критични места от различни пътни отсечки, съобщиха от кметството. В администрацията обаче е постъпила и жалба срещу излишни ограничители на скоростта, с настояване да бъдат премахнати. Такава има и във "Владиславово".