"Градски транспорт" го удари на молитва, oбщината им дължи 2 000 000 лева

Мисия Варна

16-08-2012, 15:14

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Заведени са три частни съдебни иска, готви се четвърти

Община Варна дължи на "Градски транспорт" близо 2 000 000 лева лева.

Сумата е за извършен обществен превоз за 2009 година, научи "ВарнаУтре.бг" от представител на дружеството.

Поради изтичане на давностните срокове още в края на ноември миналата година бе заведен частен съдебен иск, след което последваха още два - през януари и през май тази година. За два от тях са насрочени дати за разглеждане във Варненски окръжен съд.

През този месец изтича и давностният срок за остатъка от дължимата сума - над 1 500 000 лева. В писмо до Общински съвет от дружеството заявяват, че са длъжни да заведат нов съдебен иск, което разбира се е свързано с нови разходи. Това е и причината "Градски транспорт" да използват думата "молба" при търсенето на съдействие за решаване на проблема и споразумение, тъй като е очевидно, че няма полза за никого от съдебните процеси.

В началото на юли тогавашният шеф на борда на "Градски транспорт" Емил Данаилов призна, че към края на април 2012 година, дружеството е на загуба 1,150 млн. лв., а на доставчици дължи още толкова. Една от причините за загубите определено е и "умелото" отдаване под наем, както показва докладът от вътрешния одит на дейността на дружеството.