Нова школа по тенис в Trinity Park

Спорт

15-08-2012, 14:26

Автор:

Варна Утре

Всичко от Автора

В академията вече тренират над 50 деца, като съвсем скоро някой от тях ще участват на състезания. 

Нова школа по тенис в спортен комплекс Trinity Park набира все по-голяма скорост.

В нея вече тренират над 50 деца на възраст от 4 до 12 години. Заниманията, които се водят от лицензиран треньор, се провеждат в първата по рода си климатизирана зала с корт, която е със специална настилка терафлекс, отговаряща на всички стандарти за този спорт.

Тренировките в новата академия, която действа вече шести месец, се провеждат
сутрин и следобяд, като едното занимание е около час и в него вземат участие 4-5 деца. В момента тече процедура по регистрацията на клуба, като след нея всички състезатели на Trinity Park ще могат да участват и в състезания. Според треньора Иво Иванов в клуба вече има малчугани, които при участие в надпревара между клубовете могат да спечелят медал.

„Започнахме с 3-4 деца, сега вече в школата тренират над 50 млади таланти,като моето желание в най-скоро време те да станат 100“, пожела си младият треньор, който разполага с всички необходими лицензи, за да тренира малчуганите. За последно Иво е бил в САЩ на специализация, а преди това е бил треньор в клуб „Изида“ (Добрич) и в резиденция Евксиноград. „До 1-2 години смятам, че вече ще имаме шампиони в този спорт“, каза още младият и перспективен треньор.

Целта на школата е да опровергае твърденията, че тенисът е скъп спорт, напротив това е спорт, достъпен както всички други. Всички, които желаят да направят записване, могат да се обърнат към Рецепция Trinity Park или на телефон 088-795-0050