Геша официално с УЕФА ПРО лиценз

Спорт

14-08-2012, 16:55

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Кико и Иванович излизат титуляри за Светкавица срещу Любимец

Треньорската школа към БФС съобщи официално, че старши треньорът на Светкавица Георги Иванов – Геша успешно е положил изпита за УЕФА ПРО лиценз с отличен.

Така варненският специалист има право да води отбори в А и Б професионалните футболни групи на страната. Геша защити лиценза си преди повече от две седмици, а резултатите на комисията станаха известни едва днес.

Дипломната работа на варненския специалист, която е от 60 страници, бе по тема свързана с група Б на ЕВРО 2012. Акцентът падна върху тактиката в атаката и прехода от защита в нападение в тези група.

„Доволен съм от курса. Определено беше полезен за нас. Идваха много международни лектори от водещи страни във футбола – Холандия, Италия, Белгия, Австрия и Германия, които обогатиха разбиранията ни за играта“, каза за ВарнаУтре.бг Георги Иванов - Геша.

Геша обеща да почерпи за най-високия лиценз, но след мача с Любимец, който той определи като труден. В стартовия състав на "мълниите" със сигурност ще започнат дошлият от Спартак 1918 Велемир Иванович и юношата на Черно море Кристиян Димитров – Кико.