Денис Ершов задържан за час на летище Бургас

Новините

14-08-2012, 06:07

Автор:

"Монитор"

Всичко от Автора

Служители на МВР му връчили призовка от прокуратурата

Скандалният бизнесмен Денис Ершов бе арестуван вчера за час на бургаското летище,

съобщава "Монитор". Полицаи щракнали белезниците на скандалния литовец веднага щом той слязъл от самолета, с който долетял от Москва. Ершов бил обявен за общодържавно издирване, тъй като българските власти не успели да го открият, за да му връчат призовка. Запознати заявиха, че най-вероятно става въпрос за това, че Ершов не си е внесъл паричната гаранция от 500 000 лв., която му бе определена от Софийска градска прокуратура по делото за източване на „Петрол".

Литовецът живееше напоследък със семейството си в балнеохотел “Поморие” в гр. Поморие, макар че официално няма там вече никаква собственост.Преди два месеца той продаде всичките си 47,5%, които притежаваше в „Петрол холдинг” на милиардера  Кирсан Илюмжинов. Скандалният бизнесмен Денис Ершов е заподозрян в източването на милиони от компанията „Петрол” АД.

“На свобода съм. Станала е голяма грешка. Вчера заминах от Бургас за Москва, днес се върнах и кацнах на летището в Сарафово. Там с учудване разбирам, че някаква си дама от прокуратурата се е разпоредила да ме доведат принудително, за да ми бъде връчена призовка. Абсолютно нелепа история”, коментира пред БЛИЦ Денис Ершов.