Тийнейджъри вдигнаха купон в Морската

Мисия Варна

13-08-2012, 16:30

Снимка:

ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Ивелина Вълчева

Всичко от Автора

Забавата не мина без неприятно впечатление, възрастен господин обърна кошче с отпадъци

Варненската обсерватория се превърна в най-атрактивното и шумно място за една нощ.

Снощи младежи отбелязаха Международния ден на младежта  във Варна с различни демонстрации. Празникът беше уважен и от много по-възрастни хора, които си припомниха младите години. Те се радваха на младежките прояви и ги подкрепяха с бурни аплодисменти.

Юношите представиха характерни за нашите ширини таланти като свирене на гайда и народно пеене. Тийнейджърите демонстрираха много различни и оригинални умения. Младежите събраха погледите на всички присъстващи с нетрадиционния и особено атрактивен спорт – Sky Jumper.Те скачаха на височина близо 1.5 метра и се превъртаха във въздуха. Някои от тях дори играха хоро, качени на кокилите. Много малчугани с интерес наблюдаваха различните номера, а младежите им предоставиха възможност да изживеят тръпката, като ги качиха на кокилите и ги поддържаха, за да не се наранят.

Младежите се състезаваха със скейтбордове, представиха вълнуващо огнено шоу и се надпреварваха в различни денс стилове като като заредиха всички присъстващи с адреналин и настроение. Имаше и творчески изяви. Много от присъстващите се радваха на бодиарт и на графитите, които рисуваха младежите. Арт настроение лъхаше и от масичката, където боклукът се превръщаше в изкуство.

Някои от участниците бяха подготвили и 15 минутно видео, показващо 100 български банди, избрали да останат в България и да правят музика тук. Авторите на филма отправиха послание към всички млади хора да не се отказват и да останат да творят тук.



Забавата не мина и без неприятно впечатление. Такова остави възрастен господин, който най-демонстративно обърна кошче, където младежите събираха отпадаците. След като всички пастмасови бутилки се разсипаха по земята, мъжът събра няколко, а останалите остави без никакво притеснение разхвърляни по тревните площи.