Министър поряза мерак на кмета да похарчи 9 млн. лв. държавна пара за бул. "Трети март"

Мисия Варна

10-08-2012, 13:17

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Павлова не пропусна да "стовари плесница" на кмета и за бул."Владислав Варненчик"

Ремонтът на бул. "Трети март" да се заложи в капиталовите разходи в бюджета на община Варна за следващата година, препоръча министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 

Така тя поряза неистовия мерак на местната администрация да похарчи 9 млн. лв. държавна пара за 2,4-километровата отсечка от варненския булевард. "Съгласна съм, че целия булевард трябва да се ремонтира, а не да се прави на парче, но това е общинска пътна мрежа", посочи министър Павлова. Според нея е трябвало пари за пътя да се заложат в капиталовата програма на общината назад в годините, но това не е било направено. 

Лиляна Павлова лично инспектира бул."Трети март" преди няколко седмици. Министърката тогава е установила, че пътя няма връзка, която да позволява качване и слизане от магистралата. "Това което видях е спускайки се надолу (по ул."Атанас Москов" бел.а.), че булеварда няма връзка с магистралата. Моето мнение е, че държавата може да помогне финансово ако се изгради естакада, която да направи връзка с магистралата. Държавата все пак акцентира върху републиканската пътна мрежа, а тук става дума за изцяло вътрешна общинска мрежа", коментира строителната министърка. 

Павлова не пропусна да "стовари плесница" на кмета и за бул."Владислав Варненчик". "Този булевард, който води от летището до Катедралата е като коловоз, затова трябва общината да си приоритизира нещата и да заложи ремонтите в капиталовата си програма. Все пак община Варна разполага с достатъчно голям бюджет", завърши регионалната министърка.