Кметът изненадан, че в Морската градина има болница

Мисия Варна

06-08-2012, 17:58

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Отговориха му, че общината е издала разрешителното за строежа още през 1995 г.

"Има болница в Морската градина?" Това въпросително възклицание изстреля Кирил Йорданов,

когато разбра, че в местността "Салтанат" има клиника за пластична хирургия. Неин представител участваше в срещата на кмета със собствениците на имоти и обекти в Морската, по повод новата организация за движението на автомибили там.
На кметската изненада от болницата отговориха, че община Варна е издала разрешителното за построяването й още през 1995 година. Това задоволи любопитството на Йорданов и той повече не отвори темата, нито за появата, нито за собствеността на клиниката. Само се поинтересува къде точно се намира.

От специализираната болница настояваха да бъдат пускани не само автомобили, които снабдяват с най-различни медицински консумативи. Според тях пациентите им трябва да имат възможност да идват и да си тръгват с кола, дори и това да е такси. Причината е, че изписваните често все още са с превръзки по лицето или поне на носа.

Кметът отначало упорстваше, че клиниката е съвсем близо до един от входовете към Морската. После обаче остави детайлите около пропускателния режим да бъдат изчистени между собствениците и полицията.