Конец заменя самобръсначката

Архив Варна

04-08-2012, 18:36

Снимка:

Thinkstock

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Методът за премахване на косми с конец е измислен още в древността

Все по-нови технологии се появяват в борбата с нежеланите косми. 

Независимо дали ползваме ултрамодерни самобръсначки или лазерна епилация обаче косъмчета рано или късно винаги се връщат. И докато козметичните компании се надпреварват да измислят иновативни технологии за обезкосмяване, решение на проблема дава метод с конец, измислен още в древността. 

Има спорове дали този вид техника произхожда от Индия или от Китай, но със сигурност се знае, че съществува поне от няколко века. В Азия и Близкия изток премахването на косми с помощта на усукани нишки памук е много разпространено, докато в Европа и САЩ този метод е популярен сравнително отскоро. Предимствата на обезкосмяването с конец са, че няма химикали, става бързо и безболезнено, ефектът трае няколко седмици, зачервяванията по кожата са минимални и може да се използва за всички части на тялото. 

Единственият недостатък на тази техника е, че я владеят сравнително малко хора, а са необходими много упражния преди да се стигне до качествени резултати.

Какво представлява обезкосмяването с конец?

Тънка нишка обикновено памучна се навива и се захваща в двата края. Образува се буквата "Х", който се държи с двете ръце. Нишката се плъзга по повърхността на кожата и се издърпва в единия край за да се премахне окосмяването. Чрез този метод косъмчетата се отскубват с фоликула. Наведнъж може да се издърпа цял ред с косми.

Ето как се прави