Пречистете тялото си за седмица

Архив Варна

02-08-2012, 15:42

Снимка:

www.moetodete.bg

Автор:

Ивелина Вълчева

Всичко от Автора

След седмия ден ще сте свалили между 4.5 кг и 8.5 кг . 

Този седемдневен режим изчиства организма от токсини, освен това след приключване на цикъла ще се чувствате по-комфортно в тялото си и по-енергични.

СУПА:

1 или 2 чаши нарязани домати

3 – 4 стръка зелен лук

1 чаша телешки бульон ( не се важи за вегетарианците)

1 бульон:
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
1 щипка къри
1-2 щипки босилек
1-2 щипки чубрица
1 щипка кардамон
черен пипер на вкус
2-3 дафинови листа
+ малко сол на вкус, за предпочитане с намалено съдържание на натрий или заместител на готварска сол

1 връзка целина

2 чаши грах

700-1000 грама моркови

2 зелени пиперки

По желание може да се добавят подправки според индивидуалния вкус – магданоз, копър, пикантни подправки ( лют червен пипер, индийско орехче и др.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарязват се зеленчуци на малки парченца и се изсипват в тенджера с вода. Ястието се вари на силен огън 10 минути след това се оставя на тих огън, но не повече от 35 минути. Приготвеният бульон от подправки заедно със солта се добавят десетина минути преди ястието да бъде свалено от огъня.

Така приготвената супа може да се консумира по всяко време, когато усетите глад.


НАПИТКИ:

Вода

Чай (най-добре зелен чай или друг билков)

Сок от дренки без захар

Сок от ябълка без захар

Сок от ананас без захар

Сок от грейпфрут без захар

Обезмаслено мляко (1,5 %)

Айрян от нискомаслено кисело мляко (до 2%)

ИЗКЛЮЧЕНИ ОТ МЕНЮТО СА:

Хляб

Захар

Пържени храни

Алкохол

Газирани напитки



ПЪРВИ ДЕН
Това е денят на плодовете ( БЕЗ банани). Препоръчителни са динята и пъпеша, поради тяхната нискокалочичност. В този ден се консумират САМО плодове и супа.

ВТОРИ ДЕН
Всички видове зеленчуци, без боб и царевица. Могат да се консумират самостоятелно или със супата, пресни, печени, варени, задушени. Пресните зеленчуци, разбира се, са за предпочитане, а пържените са строго забранени. За вечеря си пригответе печен (може и варен) голям картоф с масло или крема сирене. Днес се ядат само супа и зеленчуци.

ТРЕТИ ДЕН
Освен супата нес се хапват плодове и зеленчуци. За предпочитеане е да бъдат пресни.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
През този ден тялото изпитва нужда от нещо сладко. Точно затова днес е денят на бананите и обезмасленото мляко (1,5%). За този ден минималната доза е 3 банана. Мляко може да се пие в неограничено количество. Не се пропуска и супата днес.

ПЕТИ ДЕН
Телешко и домати са основното ястие днес. 250-350 гр. телешко и най-много 5 домата. През този ден поне веднъж трябва да се яде и супа.
*Телешкото месо може да бъде заменено с пилешко (без кожа).
*За вегетарианците месото може да бъде заместено със соеви продукти – кайма, шницели, хапки и др.

ШЕСТИ ДЕН
Телешко, но този път със зеленчуци. Днес можем да хапваме толкова телешко и зеленчуци, колкото желаем. Позволени са и 2-3 пържолки на скара с гарнитура от пресни зеленчуци. Но без печени картофи. Разбира се супата трябва да присъства поне на едно хранене.
*Телешкото месо може да бъде заменено с пилешко (без кожа).
*За вегетарианците месото може да бъде заместено със соеви продукти – кайма, шницели, хапки и др.

СЕДМИ ДЕН
В последния ден се консумира кафяв ориз (да не бъде пържен), плодов сок без захар и зеленчуци. Оризът може да се приготви като ризото със зеленчуци или по друг начин, според индивидуалните предпочитания на всеки. Супата не отсъства и през този ден от менюто.


При стриктно спазване на режима в края на седмия ден свалените килограми  ще бъдат между 4.5 кг и 8.5 кг .
Ефикасността на тази диета се дължи на малкото калории, които приема организмът ни през този период, а подправките, от които се приготвя бульонът, имат свойството да горят мазнини. Реално изразходваме повече от това, което сме приели. Не прекалявайте с посоляването на храните, защото солта спомага за задържането на течности в организма, което пък води до образуване на целулит.
Диета не позволява приема на алкохол в седемдневния период, в който тя се прилага. Ако сте решили все пак да изпиете някое питие, то прекъснете задължително диетата минимум 14 часа преди консумацията на алкохолна напитка.

ПИЙТЕ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ВОДА!

БОН АПЕТИ