Решено: Спортна зала става кметска наесен

Мисия Варна

01-08-2012, 15:54

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Политическата воля на ГЕРБ за съсредоточаването на толкова ресурс в администрацията е на път да вкара кметската институция сред най-големите работодатели в града

"Дворец на културата и спорта" ЕАД да се трансформира в общинско предприятие на подчинение на кмета е решил Координационният съвет на ГЕРБ във Варна. 

Структура на ГЕРБ е заседавала днес - в деня в който на посещение в морската столица е вътрешния министър Цветан Цветанов. Както вече е ясно, пакет от няколко общински дружества минава на подчинение на кмета. Процедурата за ликвидиране на търговското дружество "ДКС" ЕАД и преминаване на активите му към администрацията ще стартира наесен, след ваканцията на местния парламент. 

Политическата воля на ГЕРБ за съсредоточаването на толкова ресурс в администрацията е на път да вкара кметската институция сред най-големите работодатели в града. Освен апетитната Спортна зала, кметът ще командва "Стопанска и спомагателна дейност", която обезпечава детското хранене във Варна. За нея Общинският съвет вече взе решение за преструктуриране. От последната сесия има зелена светлина и за ликвидирането на общинското дружество "Паркинги и гаражи" и създаването на "Общински паркинги и синя зона – Варна", също на подчинение на кмета. 

Координационният съвет на ГЕРБ е взел и решение след ваканцията да бъде ликвидирана "Общинска охранителна фирма". Активите на дружеството ще бъдат прехвърлени на вече създаденото бюджетно предприятия "Охрана".