Терористът е пристигнал около 20 дни преди атентата

Мисия Варна

01-08-2012, 12:16

Снимка:

МВР

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Лицето е възстановено на 95% чрез компютърна обработка

Терористът от летището в Бургас е пристигнал в България около 20 дни преди атентата.

Това съобщи днес във Варна вътрешният министър Цветан Цветанов. Днес МВР разпространи снимка на терориста. Тя представлява 95 % компютърна възстановка на лицето на атентатора. Цветанов подчерта, че е било важно да се изчака постигането на образ чрез дигитална обработка, а не да се пуска снимка на обезобразената глава, което би всяло страх сред хората.

Лицето от снимката почти няма сходни черти с фотороботите на терориста, които бяха разпространени по-рано. Засега няма данни за самоличността на атентатора. Министърът не разкри детайли от разследването. Според направените експертизи взривът е бил само един – 3 кг. Бомбата категорично е избухнала между двата автобуса, а не вътре или в багажното отделение. Тя е била на гърба на атентатора.

Цветанов отказа да коментира критиките от страна на бивши антитерористи от наши и чужди служби. Общото между тях е, че разследващите не се справят с разкриването на авторите на атентата и службите не са подготвени да предотвратят подобни терористични атаки.