Билетчето за автобус да стане 1.20 лв. искат от "Транстриумф"

Мисия Варна

30-07-2012, 13:28

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Мотивът - поредното поскъпване на дизеловото гориво

От "Транстриумф Холдинг" настояват билетчето за вътрешноградски превози да поскъпне от 1 лев на 1.20 лв. 

Мотивът им е поредното поскъпване на горивата. Настояването на дружеството е промяната в цената на билета за превоз на пътници да бъде поставена на дискусия в Общински съвет преди началото на лятната ваканция. Ваканцията е вече факт, а по график следващата сесия ще е през септември.

Писмото с искането на "Транстриумф" е входирано в Община Варна на 24 юли. Два дни след това имаше заседание на местния парламент. Въпреки това и известната практика да се вкарват директно на сесия далеч по-маловажни проблеми, без да са минали на обсъждане през комисия, най-вероятно документът ще отлежи в нечие бюро до есента. 

"В последните месеци "Транстриумф" алармира многократно общинската администрация и Общински съвет за все по-тежкото състояние, което скъпите горива предизвикват в организацията на обществените превози. До момента местната власт не реагира на поставения проблем. Липсата на адекватна управленска реакция по проблема, създава реална опасност от срив в качеството на дейността. В момента според експертните разчети, общественият превоз на пътници трябва да се извършва на цена за вътрешноградски превоз на пътник - 1.20 лв, тъй като себестойността на услугата вече надхвърля 1.25 лв.", пише в писмото Антраник Шакариян - изпълнителен директор на "Транстриумф Холдинг". Той допълва, че вярва, че управленският разум ще надделее и местната власт - законодателна и изпълнителна, ще се задейства в защита на заетите в транспортния бранш хиляди варненци и техните семейства, както и в интерес на качественото пътуване на жителите и гостите на града.