Марешки сменя Коко в Локо (ПД)

Спорт

28-07-2012, 20:56

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

SOFIAUTRE.BG

Всичко от Автора

Представят новия бос в понеделник

Новият собственик на Локомотив Пд ще бъде представен на официална пресконференция в понеделник,

съобщава клубният сайт lokomotivpd.com.

Брифингът започва в 18,30 часа на Лаута. В 19,00 часа феновете на черно-белите ще могат да аплодират новия силен човек в клуба в демонстративен мач с участието на други популярни личности.

С това съобщение на клубния сайт на Локо Пловдив отпадна и последната въпросителна кой ще е новият собственик на клуба. Вариантите до петък вечерта бяха два, но след като сайтът на клуба съобщи, че „В 19,00 часа феновете на черно-белите ще могат да аплодират новия силен човек в клуба в демонстративен мач с участието на други популярни личности.”, то вариантът за Винпром „Пещера” отпада и остана единствено варненският бизнесмен Веселин Марешки, който има бизнес с аптеките си и в Пловдив, както в повечето големи градове на България.

Марешки е роден през 1967 г., семеен с две деца.

Завършва математическата гимназия във Варна. Висшето си инженерно образование започва да учи в Москва. В руската столица изкарва 3 години, след което се връща в България и тук се дипломира във варненския Технически университет.

През 90-те години навлиза в търговията с лекарства и основава своя верига от аптеки в цялата страна "Марешки". Собственик е на медицински център "Младост" и на сградата на Централна поща във Варна. Занимавал се е и със строителство.

Беше общински съветник във Варна, а на последните избори стигна до балотаж в надпреварата за кмет на града. Преди седмица в ефира на национална телевизия обяви, че отново ще участва в парламентарните избори с нова партия, която ще направи. Около политическите му напъни винаги има скандали: предизборните му методи са по ръба на закона, но въпреки полицейските разследвания при раздаването на пари на стачкуващите учители и на наемането на стотици застъпници това нямаше отрицателни последици за фармацевтичния бос. На последния вот Марешки използва дори сина си, който също се казва Веселин, за да оглави листа със съветници. 20-годишният младеж, който учи в Лондон, така и не се вясна по време на кампанията във Варна и веднага след вота се отказа от мястото в Общинския съвет. Името на аптекаря гръмна миналото лято и със скандал около двуетажната "временна" постройка на плаж "Кабакум", на който е концесионер. В къщата на пясъка има частен клуб.

Преди време Веселин Марешки бе спряган като евентуален нов собственик на Левски и според непотвърдена информация е предложил много милиони, за да откупи от Батков синия клуб, но до сделка не се е стигнало.