Полиция и линейка чакаха човек да се самозапали пред районния съд (+)

Мисия Варна

26-07-2012, 17:18

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Човекът не бил съгласен с постановен акт на прокурор от районната прокуратура, но кметът отказал да разреши протеста.

Полиция и Бърза помощ очакаха днес пред районния съд да се появи мъж, които искал да се самозапали в знак на протест.

Човекът не бил съгласен с постановен акт на прокурор от районната прокуратура. Заради това искал да протестира чрез самозапалване. Дори пуснал молба по надлежния ред до кмета. Той искал да му се разреши да проведе протестно мероприятие – самозапалване, пред съда на Тракия.

Естествено кметът отказал да разреши подобен протест. Отказът обаче бил за дните вторник и сряда. Тъй като за четвъртък нямало изричен отказ, органите на реда предприели превантивни мерки, в случай, че протестиращият се появи пред съда за да се подпали. Заради това там, около 16:00 часа днес, имаше полиция и линейка на Бърза помощ. Протестиращият обаче не се появи.

(+)

Всичко тръгнало от дело за трудова злополука, при която той бил пострадал, пише БЛИЦ. Производството било прекратено от наблюдаващият обвинител от Варненска районна прокуратура, тъй като той преценил, че няма данни за престъпление. Впоследствие съдът отменил постановлението и възобновил делото и дал указания на прокуратурата, които тя да изпълни.

Докато това се случвало обаче, Стоян подпалил телефоните на варненското обвинение и задавал въпросите докъде са я докарали, като постоянно вдигал чутовни скандали, разкриха магистрати от морската столица.

„Успяхме да се справим с положението и не допуснахме подобна крайност. Лицето се почувствало засегнато от бездействието на съдебната система и действията на наблюдаващият прокурор”, обясни говорителят на Варненска районна прокуратура, Десислава Йотова. Магистрати коментираха, че според тях Стоянов е тотално ку ку и трябва да бъде въдворен и лекуван.

Той има диагноза биполярно афективено разтройство. Докато кряскал, че ще се самозапали, той нареждал, че заради делото за трудовата злополука бил изгубил 300 милиона лева. Заради заплахите му наблюдаващата прокурорка е получила охрана. Стоянов вече е задържан в полицията.