Авер на Донев ужили хазната с 15 млн. лв.

Новините

24-07-2012, 05:55

Снимка:

Архив

Автор:

в. "Стандарт"

Всичко от Автора

Борис Борисов на свобода срещу 100 бона гаранция

Човек на фармацевтичния бос Огнян Донев се сдоби с обвинение за неплащане на данъци, съобщи "Стандарт".

 Изпълнителният директор на "Телсо" Борис Борисов според прокуратурата не е платил 15 млн. лева в периода от март 2009 г. Компанията е свързана със "Софарма" на Огнян Донев, кадето Борисов сега е финансов директор.

Борисов се яви малко след 9 ч вчера в сградата на Националната следствена служба, придружен от адвоката си Йорданка Вандова. След около 30-минутен престой той излезе видимо ядосан и не пожела да коментира защо е в следствието. Определена му е мярка за неотклонение в размер на 100 000 лева, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова.

В петък обвинение за данъчни престъпления бе повдигнато и на фармацевтичния бос Огнян Донев. Обвиненията на Борисов са по същото досъдебно производство, научи "Стандарт". Престъпленията обаче са различни - при Донев става дума за укриване на 63 млн. лева данъци, което е извършил като изпълнителен директор на фирмата "Елфарма" АД през 2007 г., а при Борисов се касае за обвинение, свързано с другата фирма - "Телсо" АД. Гаранцията на Донев е рекордните 500 000 лева и се очаква да бъде обжалвана. По данни на разследването двете фирми са свързани със "Софарма". В четвъртък офисите им бяха обискирани от МВР и прокуратурата. Преди повече от месец пък прокуратурата повдигна обвинения на Донев и съдружника му в "Медийна група България" Любомир Павлов за пране на пари. Срещу Павлов бяха повдигнати и обвиненията за невярно документиране, като на двамата бяха наложени парични гаранции от по 50 хиляди лева.