Кметът се похвали пред офицери от НАТО, че е капитан-лейтенант

Мисия Варна

20-07-2012, 13:41

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Тероризмът е реална заплаха и ние се уверихме в това, коментира Кирил Йорданов пред командири на кораби от НАТО, които са във Варна

Кметът Кирил Йорданов не пропусна да информира командири на кораби от НАТО, че е капитан-лейтенант от резерва.

Това стана по време на днешната визита в община Варна на командващите четири кораба от състава на постоянната противоминна група на НАТО в Средиземно море. Те акостираха вчера на Морска гара, а утре заминават за Констанца, където ще се проведе голямо военноморско учение, с участието и на български кораб.

Командирите, които са представители на ВМС на Великобритания, Турция, Германия и Италия, се поинтересуваха дали военният чин на Йорданов е от служба във флота. Кметът веднага отговори, че става въпрос за правораздавателната система и обясни, че по професия е съдия. Иначе Йорданов и офицерите си поговориха за отминалото европейско първенство по футбол и за предстоящите олимпийски игри в Лондон.

„Добре е да знаем, че страната ни има сериозна подкрепа от своите партньори в НАТО. За огромно съжаление, тероризмът е голяма заплаха. Опасността е реална и ние се уверихме в това“, подчерта кметът в контекста на атентата от сряда на летището в Бургас.
Командващите на кораби бяха категорични, че тероризмът може да бъде спрян само с обединените усилия на всички, включително и България.

Визитата на четирите миночистача няма връзка с атентата срещу израелските туристи. Тя е планирана преди 7-8 месеца, като Варна е избрана за „спирка“ преди голямото военноморско учение в Констанца.