Критикуваха Терапията, че таксува линейки за паркинг

Мисия Варна

18-07-2012, 16:21

Снимка:

Архив

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

От университетска болница се обади в тубдиспансера да прибере болен от туберкулоза и таксували линейка с левче на изхода

Политиката на университетска болница „Св. Марина“ да взима такса за паркинг дори и от линейки

отново стана повод за недоволство и критики към ръководството на здравното заведение. Дискусията беше отворена на заседание на здравната комисия към местния парламент. Повод за нея стана искане от онкодиспансера и те да отворят платен паркинг пред лечебницата в Аспарухово.

„Само да не таксувате по левче и линейките“, отвори темата д-р Ивайло Бояджиев. Такъв случай имаше неотдавна с линейка на „Прима медика“, която докарала пациент в Терапията. Спешните медици останали неприятно изненадани, когато се оказало, че трябва да платят такса за паркинг. „Взимат пари за това, че им е доставен пациент, от чието лечение те ще получат съответните финансови средства“, възмутен бе д-р Бояджиев.

Абсолютно подобен случай е имало и с линейка на тубдиспансера, стана ясно още на заседанието на комисията. От Терапията повикали екип да прибере болен от туберкулоза пациент. Диспансера пратил линейка, която на излизане от университетска болница била таксувана с 1 лев за престоя. „Шефът на болничния паркинг се направил на Луи ХIV и принудил екипа да плати за паркинг“, иронично коментира управителят на диспансера д-р Петър Генов.

Шефът на АГ-болницата д-р Радослав Минков пък подчерта, че единствено при тях паркингът е безплатен. В крайна сметка председателят на здравната комисия проф. Анелия Клисарова се ангажира да разреши този проблем с ръководството на МБАЛ „Св. Марина“.