Кръв и гайди на рокфеста в Каварна

Новините

17-07-2012, 08:22

Снимка:

в. "Стандарт"

Автор:

в. "Стандарт"

Всичко от Автора

Басистът на "Камелот" си купи гащи от Каварна. Американци свириха българския химн

Точно 120 г. по-късно свирепата убийца Лизи Бордън възкръсна и най-брутално "закла" невинна шведка насред сцената в Каварна.

Потекоха тонове "кръв", а през това време групата "Лизи Бордън" невинно заби There Will Be Blood. Фронтменът на бандата, който също се казва Лизи, слезе сред публиката със стичаща се "кръв" по лицето и ръцете. После американците запяха безсмъртния хит на "Степен улф" Born to be wild. Шведката обаче най-доброволно се съгласи да бъде "заклана" и после човекът от "Стандарт" пи с нея мускатова ракия.
Лизи Бордън е една от най-известните убийци в историята на САЩ. Тя е стара мома, която през 1892 г. заколва с брадва баща си и мащехата си, но престъплението така и остава недоказано и Лизи се измъква. Едноименната група, която видяхме на рок феста, свири шокиращ метъл от типа на Алис Купър и донякъде - "Кис". В близо 30-годишната си кариера "Лизи Бордън" (бандата е създадена през 1983 г. в Холивуд) налагат запазената си марка - отрова, мазна боя и тонове "кръв" се леят на сцената, допълвайки артистичните персонажи, които групата пресъздава с бруталните си спектакли. В края на шоуто си "Лизи Бордън" изсвириха и българския химн, с което окончателно пратиха публиката в състояние нирвана.
Третата финална вечер на фестивала започна с гайда. Солото бе дело на чудесната пловдивска група "Ренегат". След тях на сцената излязоха "Ахат". Публиката пред сцената лавинообразно нарастваше, докато се стигна до взрив при изпълнението на "Черната овца",
Веднага след това се появиха и италианците от Rhapsody of Fire. Групата сама определя стила си като "холивудски метъл", а музиката й се базира на произведенията на велики композитори като Вивалди, Бах и Паганини.
След тях - други американци, които по всеобщо мнение трябваше да бъдат хедлайнерите на вечерта. Говорим за групата "Камелот". Янките свириха и пяха наистина виртуозно, но освен това и изненадаха публиката с неочаквани гости. Когато зазвучаха първите акорди на The Hounting, неочаквано на сцената се появи прекрасната певица на Epica - Simone Simons. Гост-музикант в оригинала на парчето, както и в предстоящия им албум, тя очарова публиката с изключителния си глас. Изненадите обаче не свършиха до тук - само след една песен на сцената се качи още един гост на "Камелот" - вокалът на Rhapsody of Fire, Фабио Леоне, с когото групата заби Karma. Малко по-рано през деня Данислава Петрова, асистент и преводач на групите, купи 3 чифта гащи на басиста на "Камелот".