Майката на Лора получи достъп до материалите по делото, но чрез адвокат

Мисия Варна

16-07-2012, 13:31

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Според официалната информация от съда правилата за уведомяване и за предявяване на материалите по досъдебното производство са били спазени

Майката на загиналата Лора получи достъп до материалите по върнатото в съда дело, но чрез адвокат.

Органът на досъдебното производство е направил опит да призове майката на известния по делото адрес, но уведомлението се е върнало като непотърсено, се посочва в съобщение до медиите от ВОС.

Нели Петрова - майката на Лора, която преди година загина, блъсната от мотоциклет на пешеходна пътека, ще може да се запознае с всички материали по делото, но чрез своя адвокат. Това съобщиха от Оръжния съд.
Новото наказателно дело ще се гледа при открити врати на 17 юли от 11.00 часа.

Прокурарата и адвокатът на обвиняемия, действат без знанието на Нели, майката на Лора, съобщиха преди дни от "Безопасни улици". Тя е научила по случайност за насроченото дело, което според организацията доказва подготвяното зад гърба й на повторно споразумение.

Припомняме, че мотористът-убиец Диян Станчев, причинил поради несъобразена скорост, неспазване на правилата за движение по пътищата и по непредпазливост смъртта на 20-годишната Лора, призна вината си и постигна споразумение за наказание 2 години „лишаване от свобода”, отложено с 4 години изпитателен срок и 2 години без право да управлява МПС. По искане на Главния прокурор обаче, наказателното производство по това дело е било възобновено на 5 юли тази година с решение на ВКС. Третата съдебна инстанция отмени споразумението, възобнови наказателното производство и върна делото на ВОС за разглеждане от друг състав.

От пресслужбата на съда уточняват, че въз основа на това решение на ВКС, на 10 юли е образувано наказателно дело, чийто предмет се явява същото споразумение.

"Досъдебното производство, разследвало гибелта на 20-годишната Лора Казанлиева, загинала преди година на пешеходна пътека във Варна, е приключило с предявяване на материалите по делото. Бащата на Лора – Иван Казанлиев се е явил лично с адв. Гатев от Велико Търново, а в протокола за предявяване е записал, че другият наследник – майката на Лора е „уведомена, но не може да се яви, тъй като живее и работи в Гърция”. Органът на досъдебното производство е направил опит да призове майката на известния по делото адрес, но уведомлението се е върнало като непотърсено. По досъдебното производство обаче е налице редовно призоваване на Нели Петрова, с приета и подписана призовка за нея от бившия й съпруг и баща на Лора.", пише в съобщението от съда.

Според официалната информация са били спазени правилата за уведомяване и за предявяване на материалите по досъдебното производство. Майката на Лора обаче никога не се е запознавала с материалите по делото и сега ще получи чрез своя адвокат достъп до тях.