Петък 13: Плевнелиев вижда пета поред първа копка на Съдебната палата

Мисия Варна

13-07-2012, 12:46

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

На фаталната дата не трябва да се дават дългосрочни обещания, категорични са астролози

По-жалкото от това, че в едно мазе трябва да се гледат граждански дела е, че има четири първи копки на Съдебна палата във Варна.

Нещо, което още е виртуално“, заяви президентът Росен Плевнелиев, след като се запозна с условията за работа в Окръжния съд.

С ирония по адрес на политици от бивши правителства, той коментира, че е трябвало да си научат урока – първа копка се прави, когато има строително разрешение и осигурено финансиране, разясни президентът.
Плевнелиев увери, че ще работи за това поредната пета копка всъщност да е последната и строителството на Варненската съдебна палата да се случи скоро.

Случайно или не Плевнелиев даде това обещание на фаталната дата петък 13-ти. Според астролози обаче на „черен петък“ не трябва да се поемат ангажименти, които не могат да бъдат изпълнени в рамките на деня. Обещания, давани на тази фатална дата, обикновено претърпявали неуспех и разочарование.

Председателят на Окръжния съд Ванухи Аракелян запозна президента с проекта за нова Съдебна палата. Плевнелиев направи и разходка из сградата на съда, за да види условията, в които работят магистратите.
Пред съда държавният глава разговаря с граждани, които се явяваха по най-различни дела. Той подчерта, че целта на реформирането в съдебната система е тя да решава реални проблеми на хората. Нещо, което политици и медии забравяли, вторачени в така наречените знакови съдебни дела.