Майки на моряци от „Хера“ молят президента да им върне синовете

Мисия Варна

12-07-2012, 17:45

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Близки на изчезнали от потъналия кораб искат спасителна операция, а не повторен оглед на дъното на морето 

Майки на изчезнали моряци при трагедията с мистериозно потъналия преди години кораб „Хера“ поискаха от президента Росен Плевнелиев да им върне синовете.

Според възрастните жени, децата им са отвлечени и затворени някъде, защото са станали свитедели на нещо, което трябва да остане тайна. Майките твърдяха, че инцидента с потъването на „Хера“ е станал случайно, но точно тогава на мястото е имало три подводници.

Това казаха близки на изчезнали моряци в отговор на въпрос от Плевнелиев какъв интерес би имал някой да ги отвлече. Това стана в днешната приемна на президента, където той лично изслуша различни жалби и сигнали. Държавният глава обясни, че наесен има планирана визита в Турция. В нейните рамки той ще активизира всички възможности на държавата за да бъде изчистен този трагичен случай. Това включва и повторен оглед на потъналия кораб, какъвто турските власти отказаха.

Майките обаче контрираха, че не искат оглед. „Ние говорим за спасителна операция. Не искаме да се връщаме назад и да ровим. Искаме да ни върнете синовете. Готови сме да мълчим, да не пророним и дума какво се е случило с „Хера“. Ако трябва дори ще се изселим“, непоклатими бяха жените.