Килърите подготвяли покушение над Борисов

Новините

12-07-2012, 05:55

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

в. Монитор

Всичко от Автора

Информацията за готвен атентат срещу настоящия премиер на България излезе при четенето на протокол за разпит на ключовия свидетел Калоян Йорданов

 Членове на групата на Килърите, подсъдими в Шумен за три убийства, са дебнели и министър-председателя Бойко Борисов,

пише "Монитор" като уточнява, че информацията за готвен атентат срещу настоящия премиер на България излезе при четенето на протокол за разпит на ключовия свидетел Калоян Йорданов пред съдия от Софийския градски съд. Йорданов трябвало да говори лично пред съда, но не бил открит и затова бе взето решение да бъде прочетен протоколът.

Калоян Йорданов, който е свидетел на подготовката на някои от покушенията, заявил пред съдия в София, че Сретен Йосич и Янко Попов-Туцо са разговаряли в Белград за убийството на Бойко Борисов. Това станало в дома на Йосич, а по време на обсъжданията освен самия Йорданов присъствали и двама от хората на сърбина с прякори Новац и Струя. Пред съдия свидетелят обявил, че подсъдимият сега Туцо е бил човекът на Сретен в България. За близостта им говорела и снимка на двамата, прегърнати, която Янко Попов държал за фототапет на телефона си.

За обвинението Калоян Йорданов е важен и с информацията, която имал за други разговори между Туцо и Сретен Йосич, които пък засягали неуредени финансови взаимоотношения на сърбина с Христо Ковачки.