Обсъждат промените в медийното законодателство

Новините

12-07-2012, 05:15

Снимка:

АРХИВ© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

в. 24 часа

Всичко от Автора

Целта е да се гарантира прозрачност в собствеността на печатните медии

Двете сдружения на издателите на печатни медии - Съюзът на издателите в България и Българският медиен съюз, ще формулират свои конкретни предложения за промени в медийното законодателство,

съобщиха от правителствената информационна служба. Целта е да се гарантира прозрачност в собствеността на печатните медии, в авторството на информацията, която намира място на техните страници и отговорността за нейната истинност.
Със съдействието на фондация "Конрад Аденауер" предложенията ще бъдат обсъдени първо в гилдията, а след това и в Комисията по културата, гражданското общество и медиите в Народното събрание и в парламентарната група на ГЕРБ.

Това решение е взето на състоялата се днес в Министерския съвет работна среща за бъдещето на медийното законодателство, в която са участвали представители на президентската институция, Народното събрание, Съвета за електронни медии, на Съюза на издателите в България, на Българския медиен съюз, на фондация "Конрад Аденауер" и на администрацията на кабинета.