Кметът ще смята наново, няма да получи 9 млн. лв. за бул. "Трети март"

Мисия Варна

09-07-2012, 15:16

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Същите ремонтни дейности, предвидени за "Трети март" се правят на по-дългия софийски централен булевард "Мария Луиза" за 1,9 млн. лв. 

Администрацията на кмета Кирил Йорданов пак ще трябва да посмята сумата необходима за ремонта на бул. Трети март" във Варна. 

Това стана ясно по време на днешното посещение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в морската столица. Веднъж сумата вече беше занижена от 12 на 9 млн.лв след като Павлова отсече, че това са твърде много пари за 2,5 километровата отсечка и поиска по-точни сметки от местната администрация. 

На въпрос на ВарнаУтре.бг ще се смятат ли наново разходите за ремонта, след като стана ясно, че бул. "Мария Луиза" в София, който е по-дълъг от "Трети март" и на който се извършват същите ремонтни дейности, предвидени и за варненския булевард, но за 1,9 млн. лв. строителната министърка отсече: "Ще има преанализ на сумата". 

"Ще коментираме с администрацията всяка една дейност заложена в ремонта, ще се водят преговори и ще се прави преанализ на сумите по компоненти", уточни тя. Строителната министърка ще инспектира лично, бул. "Трети март" по цялата му дължина. Едва тогава ще започнат и преговорите, за това колко пари да отпусне държавата за ремонт на булеварда.