Разследват всички бордове на "Паркинги и гаражи"

Мисия Варна

05-07-2012, 16:26

Снимка:

АРХИВ © ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

Даниел Русинов

Всичко от Автора

Съвета на директорите на дружеството не беше освободен от отговорност за 2011 година

Специална работна група ще разследва дейността на бордовете на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ от нейното създаване до сега.

Това решиха на днешната си сесия варненските общински съветници. Повод стана точката от дневния ред, по която членовете на настоящия борд не бяха освободени от отговорност за дейността си в дружеството през 2011 година.

„Паркинги и гаражи“ се превърна в най-скандалното общинско дружество покрай въвеждането на синята зона за паркиране във Варна. Оказа се, че дружеството е влязло в неизгодни съдружия благодарение, на които таксите от паркиране вместо в общинския бюджет ще отиват другаде.

Както е известно самата синя зона просъществува само седвица-две, след като беше спряна лично от премиера Бойко Борисов. Експрети по европроекти пък коментираха, че нейното отменяне е било подшушнато от Брюксел. В противен случай Варна щяла да се размине с близо 100-те милиона лева по проекта за интегриран градски транспорт.

На днешната сесия, първо д-р Ивайло Бояджиев поиска борда на „Паркинги и гаражи“ да бъде освободен от отговорност. Доводите му бяха, че през 2011 година членовете на съвета на директорите не са имали абсолютно никаква дейност. Това предизвика негодуванието на Николай Недков и Владимир Тонев. Така се стигна до решението, специализирана комисия да провери дейността на общинската фирма от самото й създаване до днес.