Направиха въртележка в управлението на "Градски транспорт"

Мисия Варна

04-07-2012, 17:11

Снимка:

© ВАРНАУТРЕ.БГ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Прокуристът на дружеството влезе в борда на директорите

Въртележка в управлението на "Градски транспорт" завъртя Общинският съвет.  

Досегашният борд на общинското дружество беше освободен заради лош мениджмънт на фирмата в последната година. Такива бяха мотивите на съветниците, когато поискаха оставката на Съвета на директорите. Учудващо обаче в новия борд влезе досегашният прокурист на фирмата Веселин Михайлов, който в последната година управлява "Градски транспорт" рамо до рамо с вече бившите бордоваци. Лоши мениджъри се оказаха само хората от съвета на директорите.

Михайлов, който миналата седмица сам си подаде оставката, бил кандидатурата на ГЕРБ в новото ръководство, стана ясно преди гласуването на назначението му. Другите две нови лица в управлението на общинския превозвач са Ивайло Иванов, който дълги години бил вносител на френски автомобили и Свилен Камбуров, който е кандидатура на "Либералите" на Добромир Джиков. 

Бившият председател на борда на "Градски транспорт" Емил Данаилов беше готов да отговаря на въпросите на съветниците, преди да "вземат главата му". Той разказа хронологично опитите на общинския превозвач да купи частната "Транстриумф". Данаилов посочи и че, бордът не е превишил правата си, с действията по сделката, а е изпълнил всичко, което Общинският съвет е възложил. Това обаче не попречи на смяната. 

Предложение да се направи работна група, която да провери дейността на управлението на "Градски транспорт" в последната година, за да се види кой-прав кой-крив, поиска съветникът от "Синя Варна утре" Костадин Костадинов. Така можело да се предотврати в бъдеще ситуацията, в която изпадна общинския превозвач покрай сделката за покупка на "Транстриумф". Вместо да гласуват осветляване на цялата сага обаче, съветниците решиха точно обратното. Контрапредложението дойде от Станислав Иванов от ГЕРБ. Не трябвало да се прави разследване, за да не се притеснявали работещите в "Градски транспорт", които и без друго се чувствали смутени. Съшитият с бели конци мотив, да не се осветли историята с провалената покупко-продажба се прие от съветниците и те решиха да не нищят повече казуса.